martes, 24 de agosto de 2010

Festival SurpasEl FESTIVAL SURPAS vol ser un punt de trobada entre diferents disciplines artístiques, tant de caràcter emergent com de caràcter tradicional, on els creadors i el públic s’interrelacionen i trenquen els esquemes convencionals dels esdeveniments artístics comercials i els que tenen lloc a les grans capitals.

En el SURPAS ens hem proposat actuar com a caixa de ressonància dels nous processos que s’han generat en la producció artística arrel de l’aparició i la consolidació de les noves tecnologies de la comunicació i la informació com a mitjà útil per a crear, distribuir i exhibir la creació cultural. Internet s’ha convertit per a molts artistes en el mitjà més eficaç per arribar al seu públic, sense necessitat d’intermediaris ni agents mediadors (discogràfiques, distribuidores i editorials). Aquest procés ens aboca a una nova conjuntura on l’artista i el públic estableixen una relació directe gràcies al nou mitjà i on el públic accedeix a les obres d’una manera més immediata i individual. Per això bona part del material que mostrem i programem en el FESTIVAL SURPAS està llicenciat sota les llicències lliures. Aquest nou model propicia la democratització d’accés a la cultura i a la vegada l’accés a les eines que permeten la creació.

Aquest procés també ha propiciat la revalorització de l’actuació en directe, que ha tornat a cobrar la importància que pogués tenir abans. El FESTIVAL SURPAS proposa una programació de formats híbrids i d’àmbit internacional, a la vegada que vela per una experiència íntima i col·lectiva alhora de la cultura, i ofereix un lloc on els artistes, el públic i el territori formen una unitat interdependent.

Des de la seva primera edició, en el 2008, el FESTIVAL SURPAS ofereix una programació internacional de música, cinema, arts escèniques i plàstiques, així com tallers de diferents disciplines, a la costa Mediterrània, en el poble de Portbou.

ENTRADA LLIURE

No hay comentarios: