martes, 24 de julio de 2012

El Estado y sus enemigos

En un cercano país había un Estado que, ajeno a las leyes que él mismo dictaba, destinaba todas sus fuerzas a combatir cualquier brizna de crítica a la sociedad que él mismo contribuía a crear. Cualquier disidencia era aplastada sin miramientos, todo grito acallado por terrorista, cualquier chivo considerado expiatorio. Y así era como ese Estado creaba sus propios enemigos en el acto mismo de combatirles. Pero una vez nacidos, sus enemigos, a la manera de rebeldes replicantes, escapaban a la lógica por la que habían sido creados y actuaban contra los mismos mecanismos que les creaban.
Cualquier parecido con la realidad es triste coincidencia.

Llarga columna de furgons policials de les UPAS a la rambla del Raval ARIANNA. http://www.setmanaridirecta.info/noticia/lajuntament-barcelona-ordena-desallotjament-del-centre-social-barrilonia

Comunicat davant el desallotjament de Barrilonia

Avui dissabte 21 de juliol, ens hem despertat a les 6:45 del matí amb la irrupció d'un nombrós dispositiu d'antiavalots de la Guàrdia Urbana entrant tant pel terrat de la casa com per l'entrada principal, violentant ambdós accessos i sense previ avís. Dins ens retenen als llocs en els que ens trobàvem en aquell moment i ens identifiquen. En més d'una ocasió hem sol·licitat l'ordre judicial rebent constants negatives com resposta. Així han procedit a efectuar el desallotjament de l'espai. A mesura que ens comencen a fer sortir de l'edifici, comencem a escoltar els primers crits de suport i signes de la concentració de veïnes i persones afins.

Després de 4 hores de pujades i baixades de l'edifici aconseguim treure les nostres coses gràcies a l'ajut de les nostres companyes allà presents.

Barrilonia va ser okupada al juny del 2009 reclamant l'accés a habitatge social i espais autogestionats de creació col·lectiva. En un context on el barri pateix un procés de gentrificació i de reconversió dels seus espais per a benefici dels especuladors (propietaris d'hotels, bancs, constructores i el mateix ajuntament), aquesta okupació persisteix com a eina de lluita contra la desintegració del teixit del barri en aliança amb associacions i col·lectius que conformen aquest teixit.
L'espai de vivenda aglutina diferents lluites, però degut a la seva història adquireix una forta empremta Anti-Patriarcal, Anti-Sexista i Transfeminista, convertint-se en un referent per a d'altres espais. Una vintena de persones ha conformat un grup que ha mantingut viu aquest projecte i ha lluitat per a generar un àmbit de seguretat per al lliure desenvolupament de les identitats de gènere No-normatives (Bolleres, Marikes, Trans).

És més que evident que els efectes de la “crisi” creen un clima de protesta generalitzada de les quals: les vagues generals, l'emergència del moviment 15M, l'enfortiment i ressorgiment de les assemblees de barri i l'augment de l'activitat anti-capitalista, en son alguns dels exemples. Al mateix temps sorgeixen estratègies de formes de vida alternativa inspirades en lluites històriques com l'expropiació, la col·lectivització de terres-espais, xarxes de suport mutu i el funcionament assembleari.

La resposta per part de l'Estat es tradueix en retallades socials i un augment del poder repressiu de les forces de seguretat, en última instància una reducció de la funció social del sistema i un increment de la vigilància i càstig de la dissidència.

Aquest desallotjament s'efectua dins d'aquest marc repressiu que imposa l'aparell de l'estat i els amos del capital a través dels seus agents mercenaris, a les classes socials més desfavorides.

El dia 11 de juliol es presenta una tècnica de l'ajuntament acompanyada per un bomber i un arquitecte per a fer una inspecció de l'edifici en el marc d'un programa de verificació d'estructures de finques construïdes abans del 1930. Davant la nostra negativa a que entressin, van aconseguir en una setmana una ordre judicial per a efectuar aquesta inspecció. El dia 19 de juliol es presenten novament amb un arquitecte més i dos agents de la guàrdia urbana vestits de paisà i realitzen la inspecció. Al finalitzar ens asseguren que notificaran en 9 dies el resultat de l'informe tècnic.

Avui dia 21 de juliol, a menys de tres dies de la inspecció, es procedeix a un desallotjament ple d'irregularitats. No hi ha notificació prèvia per a que abandonem l'edifici, no mostren l'ordre del desallotjament, ignoren el procés legal obert per via penal que porta la casa, no es presenta ninguna delegació de bombers ni ambulància i els funcionaris que han efectuat el desallotjament no mostren cap tipus de precaució davant la suposada imminència d'un esfondrament, tirant a terra portes i parets.

Els fets mencionats evidencien que el desallotjament no s'ha efectuat per un risc estructural sinó clarament amb una intencionalitat política d'eradicar un focus de protesta i denuncia al barri. Situació que vivim amb d'altres col·lectius que han patit processos similars com el cas de la Universitat Lliure la Rimaia al barri de Sant Antoni, desallotjada recentment de forma completament il·legal.

La nostra lluita no acaba aquí, l'estructura afectada és la del sistema. I de les seves esquerdes broten alternatives que n'acceleren la caiguda. Cridem a l'acció, a teixir xarxes, a reforçar la solidaritat, a prendre el carrer, a obrir cases i a gestar la venjança que exigeix la nostra ràbia

Assemblea Vivenda Barrilonia
El Raval, 21 de juliol de 2012

No hay comentarios: